Hungary Helps & Kolping Gödöllő

\\
\\
Hungary Helps & Kolping Gödöllő
június 14, 2021

Új arcát mutatta meg vasárnap a Gödöllői Kolping család és a Kolping iránt érdeklődők széles köre.  A közösség lehetőséget kapott arra, hogy a Hungary Helps és Magyar Önkénes Liga által szervezett kezdeményezésben részt vegyen, melynek során Afrikába és a Közel-Keletre szánt maszkokat csomagoltunk be. Ez a tevékenység remek példája a Kolping eszmeiségnek, azaz a keresztény alapelvek tettekben történő megvalósításának.

A csomagolás előtt Kármán Krisztina projektvezető adott tájékoztatást a Hungary Helps programról, azon belül is a maszkküldés jelentőségéről, eredményességéről. Az előadás után megkezdődött az érdemi önkénteskedés, a több mint 30 résztvevő szorgos munkájának eredményeként közel 1500 darab maszk indulhatott el vasárnap Gödöllőről Afrikába és Közel-Keletre. 

A találkozó zárásaként Tóth Judit, a Budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplom egyházközségének tagja számolt be személyes afrikai önkéntes időszakáról, mely egyúttal tanúságtételként is szolgált, hiszen ő Afrikai útja során ismerkedett meg a katolikus vallással.

2021. június 14. – Hungary Helps & Kolping Gödöllő