Afrika előadás

\\
\\
Afrika előadás
február 15, 2020

Február 15-én tartotta a Gödöllői Kolping Család a következő találkozóját, melynek témája a Kolping mozgalom nemzetközi feladatvállalása volt.

A gödöllői közösség megalakulását a világ különböző pontjain élő kolpingosok is üdvözölték a saját anyanyelvükön, mely egy videóüzenetben került bemutatásra a találkozó elején.

A kolpingosok nemzetközi feladatvállalása idén ünnepli 50 éves jubileumát, amihez kapcsolódva a Magyar Kolping Szövetség plakátokon keresztül mutatja be a kontinenseken átívelő feladatokat. Ezek a plakátok érkeztek meg Gödöllőre is és tekinthették meg az érdeklődők. A plakátokat Kolping atya 9. utódja, Msgr. Ottmar Dillenburg főprézes atya videóüzenetben üdvözölte.

A ráhangolódás után Hudson Judit előadása következett, aki magyar Kolpingosként 15 napot töltött el a Afrikában. Az ugandai, tanzániai és ruandai mindennapokba nyertünk betekintést a sok fotóval tarkított előadást hallgatva. Az előadáson részt vett gyerekek és felnőttek az elhangzottak alapján átértékelhették a szegénységről, a víz fontosságáról és a közösség, család erejéről alkotott eddigi véleményüket.

2020 február 15. – Afrika előadás